Eddie Devil Boy Logo

Eddie Devil Boy in the Press

 

 

 

EddieTurner Home
Eddie's Biography
Eddie's Music
Eddie peforming live
Eddie's Press
Photos of Eddie Devil Boy
Contact Eddie Devil Boy
Eddie's band
Eddie's favorite links

Eddie Turner - "Miracles & Demons"
Autor: Mladen Lončar - Mike, Utorak, 13 Srpanj 2010
Ocjena:
Ocjena čitatelja:    (0 glas)

Eddie Turner - Miracles & Demons Uhuuu… koje iznenađenje, koja svirka, koji album. Ma, skoro svakodnevno dolaze albumi koji me svojim sadržajem bacaju u očaj. Sjajni Eddie Turner je preko izdavačke kuće NorthernBlues Music učinio to da je album dostupan velikom broju poklonika ovog jedinstvenog glazbenog stila. Štovani posjetitelji Blues Cornera pred Vama je album Miracles & Demons, koji je cijeloj populaciji poklonika bluesa dostupan od 13. srpnja 2010.godine.

Zahvaljujući ažurnosti promotorske kuće Blind Raccoon iz Memphisa imam veliko zadovoljstvo i želju predstaviti van ovaj izuzetno osobit, nadasve poseban i originalan album, koji će svojim tradicionalnim štihom i duhom, uz strahovito izražen modernistički stil, osvajati sve one koji ga poslušaju.

Nije bez veze ovaj citat, koji će Vam sve otkriti, ali i pojasniti: „If anybody ever went down to the Crossroads and let the Devil tune his guitar it was probably Eddie Turner. Man, you get chills every time the guy strikes a note! And the expressions he makes while he's talking out each lick leave one convinced he's channelling other-worldly ancestral demi-gods.“

Eddie Turner, gitara & vokal, basist Jimmy Trujillo i bubnjar Tony Black na zaista poseban način prezentiraju on što najviše vole, a to je glazba. No, glavna 'faca' je Eddie Turner, gitarist koji će Vas doslovno otpuhati svojom nadahnutom svirkom. Lagani 'smooth' klizeći vratom gitare svojim prstima, on veze impresivnu gitarističku čipku, koja obrubljuje svaku kompoziciju na albumu. Osobito treba slušati pjesme: Booty Bumpin, Miracles & Demons 1, Mr Blues i Miracles & Demons 2 ako volite tradicionalni blues štih; teme I'm A Good Man, Because Of You, In The Morning ukoliko volite jazzy- blues ugođaj te na kraju za čisto moderni pristup bluesu Say, Ride Pony, I Remember, Blues Fall Down Like Rain, Monkey See, Monkey Do i Miss Carrie.
U Americi brojni poznavatelji glazbenih zbivanja kada opisuju gitaristički rukopis Eddie Turnera upotrebljavaju sljedeće termine : otherworldly (vanzemaljski), scorching, polyrhythmic (poliritmično) i chilling (papreno). Taj gitaristički rukopis u sebi sadržava afro- kubanske ritmove, Chicago blues, jazz, r&b i psihodelični rock. U veljači 2005. godine ovaj mladi Kubanac, nakon što je ispekao zanat u nekoliko bandova, osniva svoj band Rise i tada ga zapaža Slate magazin, koji njegovu svirku opisuje, citiram: 'spacey-yet-resounding solos.'
Eddie 'Devilboy' Turner odrastao je u Chicagu, a gitaru je uzeo u ruke sa 12 godina. Sedamdesetih odlazi na koledž, ali više ga je privlačila glazba nego studiranje. Njegov prijatelj, nažalost pokojni, Tommy Bolin otvara mu neke nove vidike svojim odlaskom iz Zephyra u The James Gang, a kasnije dolazi u Deep Purple. Tu uskače Eddie, ali brzo dolazi k sebi šokiran tragičnom smrti pjevača Zaphyra Candy Givensa i kao što se kaže - jednom se mora odrasti. A onda se pridružuje The Ron Miles electric bandu. Tijekom 1995. godine dolazi u Otis Taylor Band, fenomenalnog Otisa Taylora, koji odmah prepoznaje njegovu izuzetnu kvalitetu i izraženu posebnost i originalnost. Upravo to uvijek i kod svakog glazbenika Otis jedino i traži. Upravo iz tog razloga nikoga ne treba čuditi da je Eddie toliko osebujan i jedinstven, Otis uvijek izvuče sve ono što je najbolje iz svakog glazbenika, a onda mu dopusti da se razvija u svom pravcu. Oduševljen posljednjim albumima ovog legendarnog, totalno drugačijeg bluzera sa još većim oduševljenjem preslušao sam Miracles & Demons Eddie Turnera. Naravno, nije moglo biti drukčije osim velikog oduševljenja i neopisive sreće što imam svoj primjerak. Naravno, to zadovoljstvo i radost želim podijeliti sa svima koji poznajte blues i koji ćete znati cijeniti ovako sjajne materijale.

PREPORUKA:
Kada bi Vam davao preporuku činio bih to na način toplo preporučam ili nešto slično. No, ovdje to uopće nije primjereno. Naime, kada se radi o Eddie Turneru i njegovom albumu Miracles & Demons stvari i cijela priča idu sasvim drugim smjerom.
Na najboljem tragu Otisa Taylora, Eddie zvuči toliko nestvarno, vanzemaljski, poput nekoga tko je došao iz druge galaksije. Njegova gitara svira, pjeva, zavija i vrišti. Je li se to Hendrix reinkarnirao… maybe, ali dragi prijatelji teško je naći riječi i opisati ono što je toliko dobro da Vam trnci prolaze kralješnicom, koža vam se ježi, a dlake idu na juriš.
I da zaključim upravo to Vam je moja preporuka. Pa, tko prepoznaje o čemu pišem ne treba mu dva puta kazati. Takvi ljudi jednostavno znaju što im je činiti.

from: Soundguardian.com


 


 

Check out Eddie on ReverbNation, Facebook, and Youtube


© Copyright 2005-2017, Eddie Turner. All Rights Reserved.

Website Design by Possibility Promotion